info@lektoriranje.si   
02/450 350 9 031/335 484   
domov > kako lektoriramo

  .: MENI :.  
Prva stran
Opis naše dejavnosti
Kaj je lektoriranje
Zakaj lektorirati
Kako lektoriramo
Reference
Lektorjeva razmišljanja
Povezave
Podatki o podjetju

  .: povej prijatelju :.  
  
 
 

Kako lektoriramo

Kako lektoriramo v podjetju Littera medica, d. o. o.

Vsi lektorji, ki delamo pri podjetju Littera medica, d. o. o., imamo univerzitetno izobrazbo, kar je sicer minimalni pogoj za profesionalno in kakovostno storitev, vendar menimo, da izhodiščni. Takoj za tem so za delo v našem podjetju potrebne tudi ustrezne in bogate izkušnje.

Lektoriramo besedila različnih vrst in zvrsti: strokovna in poljudnoznanstvena besedila, diplomske in magistrske naloge, doktorske disertacije nekaterih področij, leposlovje v sodelovanju z nekaterimi založbami, različne publikacije – časopise, revije, brošure, promocijski material ipd.

Področja, na katerih imamo še posebno veliko izkušenj pri lektoriranju, so medicina, farmacija (opisi glavnih značilnosti zdravil, navodila za uporabo zdravil), ekonomija, pravo, strojništvo, kmetijstvo, vinarstvo.

Posamezne lektorice imamo izkušnje z lektoriranjem besedil različnih vrst in strok (ekonomija, farmacija, medicina, pravo, strojništvo), zato je izbor lektorice odvisen tudi od vrste poslanega besedila.

Čas, ki ga imamo za lektoriranje, prilagodimo želji naročnika, vendar pa zagotavljamo, da v 24 urah lektoriramo do 10 avtorskih strani (1 avtorska stran ima 1500 znakov brez presledkov). Če naročnik želi v tem času več kot 10 lektoriranih strani, to obravnavamo kot hitro lektoriranje, pri katerem zaračunavamo 30 % dodatka na osnovno ceno.

Besedila sprejemamo večinoma v wordovih dokumentih, lektoriramo pa z vključeno funkcijo Sledi spremembam. Naročnik torej lahko vidi vsako spremembo in popravek, seveda pa tudi komentarje in priporočila lektorja.

Pri lektoriranju knjig in drugih tiskovin nudimo oziroma zahtevamo še pregled prvega odtisa (v PDF-formatu).

Besedila si s poslovnimi partnerji, ki pošiljajo več dokumentov v okviru enega projekta, izmenjujemo preko spletnega vmesnika (spletne aplikacije), saj je bolj zanesljiv kot elektronska pošta. Poleg tega sistem zagotavlja kakovostnejšo in učinkovitejšo storitev s ciljem poenostaviti in pospešiti komunikacijo med stranko, podjetjem in lektorjem.

Na vprašanje, kaj je lektoriranje, odgovarjamo: Lektoriranje ni le urejanje vejic. Pomeni pravopisno in slovnično urejanje ter približevanje jezika vlogi in slogu besedila.

 
 
© 2003--2023 Littera medica, d. o. o.